en EN ms MS

Jom Sedekah! is an online payment system provided by the Universiti Malaysia Perlis Islamic Center.

Jom Sedekah!

Waqf is an special endowment for the development of the Islamic center and mosque center of Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)

Wakaf

IMSIC is the Integrated Management System of the UniMAP Islamic Center. There are Online Applications for 'Khairat Kematian' and more.

IMSIC

Mufti Department

University Islamic Center

Department & School

Zakat Calculator

Online App

E-Form

Public Talk

Publication

Speak of Da'wah

Jom Sedekah!

News

Video

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) is Malaysia's 17th public institution of higher learning. It was approved by the Malaysian Cabinet on May 2001.

UniMAP CORPORATE VIDEO

Moderator: Ahmad Zulazmeer Rozali (UniMAP Administrative Officer) Panel 1: Nur Rieya Ali Abdullah's sister (Author of the Book: "The Journey of a Muallaf") Panel 2: Brother Adam Corrie Lee Abdullah (Celebrity Poltava- Muallaf)

FORUM: "BICARA HIDAYAH"

Ramadhan Talk at Surau Universiti Malaysia Perlis which organized by Islamic Center

RAMADHAN TALK

Sempena arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Pusat Islam & Pembangunan Insan (PIMPIN) menyediakan satu garis panduan mengenai penggunaan surau dan pelaksanaan solat di Surau Pauh Putra Universiti Malaysia Perlis.

NORMA BAHARU SURAU@MASJID

Kuliah Ramadan disampaikan oleh Ustaz Mohd Fikri Aiman, Pegawai Hal Ehwal Islam Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) UniMAP

RAMADHAN TALK

SUAMI AYAH IMAM

Kuliah Ramadan disampaikan oleh Ustaz Ikbal Azudin, Imam Surau Pauh Putra

RAMADHAN TALK

Perlis Prayer Times

Perlis - MALAYSIA

الإثنين 12 ذو القعدة 1445
Monday Dhul-Qadah 12 1445
Monday May 20 2024
Subuh 5:48 am
Syuruk 7:03 am
Zohor 1:16 pm
Asar 4:39 pm
Maghrib 7:29 pm
Isya 8:39 pm

Visitor Counter

7057910
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
Since 27 July 2011
108
1404
260
21004
40210
31478
7057910

Online (15 minutes ago):11
11 guests
no members

Your IP:10.0.5.224

Reflection

Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya - Al Baqarah 216

Pusat Islam Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) berusaha sedaya upaya untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik melalui penyaluran maklumat laman web yang tepat dan terkini. Walaubagaimanapun, maklumat yang didapati di laman ini boleh diubah, disunting atau ditarik semula dari semasa ke semasa dan Pusat Islam UniMAP tidak bertanggungjawab terhadap sebarang liabiliti berkenaan ketepatan maklumat yang dipaparkan. Pusat Islam UniMAP berhak membuat sebarang perubahan tanpa sebarang notis.

Sesetengah maklumat adalah pautan dari pihak ketiga dan Pusat Islam UniMAP tidak akan bertanggungjawab terhadap ketepatan atau sebarang perkara lain yang berkait dengan pautan-pautan berkenaan. Maklumat untuk dimuat turun adalah dijamin bebas dari sebarang virus. Pusat Islam UniMAP tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan yang berlaku akibat jangkitan sebarang virus disebabkan oleh aktiviti muat turun maklumat dari laman ini.