en EN ms MS

Jom Sedekah! is an online payment system provided by the Universiti Malaysia Perlis Islamic Center.

Jom Sedekah!

Waqf is an special endowment for the development of the Islamic center and mosque center of Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)

Wakaf

IMSIC is the Integrated Management System of the UniMAP Islamic Center. There are Online Applications for 'Khairat Kematian' and more.

IMSIC

Mufti Department

University Islamic Center

Department & School

Zakat Calculator

Online App

E-Form

Public Talk

Publication

Speak of Da'wah

Jom Sedekah!

News

Video

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) is Malaysia's 17th public institution of higher learning. It was approved by the Malaysian Cabinet on May 2001.

UniMAP CORPORATE VIDEO

Moderator: Ahmad Zulazmeer Rozali (UniMAP Administrative Officer) Panel 1: Nur Rieya Ali Abdullah's sister (Author of the Book: "The Journey of a Muallaf") Panel 2: Brother Adam Corrie Lee Abdullah (Celebrity Poltava- Muallaf)

FORUM: "BICARA HIDAYAH"

Ramadhan Talk at Surau Universiti Malaysia Perlis which organized by Islamic Center

RAMADHAN TALK

Sempena arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Pusat Islam & Pembangunan Insan (PIMPIN) menyediakan satu garis panduan mengenai penggunaan surau dan pelaksanaan solat di Surau Pauh Putra Universiti Malaysia Perlis.

NORMA BAHARU SURAU@MASJID

Kuliah Ramadan disampaikan oleh Ustaz Mohd Fikri Aiman, Pegawai Hal Ehwal Islam Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) UniMAP

RAMADHAN TALK

SUAMI AYAH IMAM

Kuliah Ramadan disampaikan oleh Ustaz Ikbal Azudin, Imam Surau Pauh Putra

RAMADHAN TALK

Perlis Prayer Times

Perlis - MALAYSIA

الإثنين 12 ذو القعدة 1445
Monday Dhul-Qadah 12 1445
Sunday May 19 2024
Subuh 5:48 am
Syuruk 7:03 am
Zohor 1:16 pm
Asar 4:39 pm
Maghrib 7:29 pm
Isya 8:39 pm

Visitor Counter

7057886
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
Since 27 July 2011
84
1404
236
21004
40186
31478
7057886

Online (15 minutes ago):10
10 guests
no members

Your IP:10.0.5.224

Reflection

Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya - Al Baqarah 216

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.

Maklumat yang Dikumpul

Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel.

Pautan kepada Laman Web yang Lain

Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

Pindaan Dasar

Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan akan dikemas kini di halaman ini. Dengan sering melayari halaman ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain.