Jom Sedekah! merupakan satu sistem pembayaran secara atas talian yang disediakan oleh Pusat Islam UniMAP.

Jom Sedekah!

Wakaf khas project pembangunan komplek pusat islam dan masjid Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)

Wakaf

IMSIC adalah Sistem Pengurusan Bersepadu Pusat Islam UniMAP. Terdapat Aplikasi Dalam Talian untuk 'Khairat Kematian' dan lain-lain.

IMSIC

Mufti Department

University Islamic Center

Department & School

Kalkulator Zakat

Online App

E-Form

Ceramah Umum

AL-ULUM

Bicara Dakwah

Jom Sedekah

Berita

Video

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) is Malaysia's 17th public institution of higher learning. It was approved by the Malaysian Cabinet on May 2001.

VIDEO KORPORAT UniMAP

Moderator : Ahmad Zulazmeer Rozali (Pegawai Tadbir UniMAP) Panel 1 : Saudari Nur Rieya Ali Abdullah (Penulis Buku : " Perjalanan Seorang Muallaf") Panel 2 : Saudara Adam Corrie Lee Abdullah (Selebritu Hijrah- Muallaf)

FORUM AGAMA BICARA HIDAYAH

Bual Bicara Ramadhan bertempat di Surau Universiti Malaysia Perlis(UniMAP)

BUAL BICARA RAMADHAN

Perlis Prayer Times

Perlis - MALAYSIA

الخميس 19 المحرّم 1441
Thursday Muharram 19 1441
Wednesday September 18 2019
Subuh 6:00 am
Syuruk 7:09 am
Zohor 1:13 pm
Asar 4:22 pm
Maghrib 7:17 pm
Isya 8:22 pm

Reflection

Media SosialMajlis yang dimulakan pada jam 9.00 pagi itu berjaya menarik golongan kakitangan untuk sama-sama mengambil iktibar dari peristiwa kelahiran insan teragung iaitu Baginda Nabi SAW. Program yang pada awal paginya dimulakan dengan taklimat berkenaan potongan zakat yang bertajuk "Antara Zakat dan PCB yang manakah aulawiyatnya" yang telah disampaikan oleh Pengurus Baitulmal Negeri Perlis Ustaz Mohd Nazim bin Mohd Noor. Kemudiannya diteruskan dengan sesi ceramah khas dari Y.Alim Shahibus Samahah Mufti Kerajaan Negeri Perlis bersempena Maulidur Rasul.

Bagi Pengarah Pusat Islam Ustaz Hassan Haji Arsyad , beliau berasa agak teruja dengan sambutan yang sangat baik serta komitmen dari staf yang mahu mengikuti program ilmiah ini. Bahkah dengan kehadiran ketua-ketua jabatan yang utama juga juga menyuntik semangat untuk diteruskan sesi percambahan minda untuk staf UniMAP. Walaupun dikhabarkan ramai juga ketua-ketua jabatan yang perlu memberi komitmen pada sesi mesyuarat khas yang diadakan pada hari dan waktu yang sama.

Pihak Pusat Islam UniMAP mengucapkan setinggi tahniah pada semua yang terlibat dari jawatankuasa dan terima kasih juga pada hadirin yang sudi memenuhi ruang dewan Kapitol. InsyaAllah jika diizinkan Allah SWT. Sekali lagi program ilmiah yang dijadualkan pada Mei 2013 akan dianjurkan. Program berbentuk konvensyen yang mana akan dihadiri oleh staf/pelajar dari IPTA/IPTS seluruh Malaysia. InsyaAllah.