Jom Sedekah! merupakan satu sistem pembayaran secara atas talian yang disediakan oleh Pusat Islam UniMAP.

Jom Sedekah!

Wakaf khas project pembangunan komplek pusat islam dan masjid Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)

Wakaf

IMSIC adalah Sistem Pengurusan Bersepadu Pusat Islam UniMAP. Terdapat Aplikasi Dalam Talian untuk 'Khairat Kematian' dan lain-lain.

IMSIC

Mufti Department

University Islamic Center

Department & School

Kalkulator Zakat

Online App

E-Form

Ceramah Umum

AL-ULUM

Bicara Dakwah

Jom Sedekah

Berita

Video

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) is Malaysia's 17th public institution of higher learning. It was approved by the Malaysian Cabinet on May 2001.

VIDEO KORPORAT UniMAP

Moderator : Ahmad Zulazmeer Rozali (Pegawai Tadbir UniMAP) Panel 1 : Saudari Nur Rieya Ali Abdullah (Penulis Buku : " Perjalanan Seorang Muallaf") Panel 2 : Saudara Adam Corrie Lee Abdullah (Selebritu Hijrah- Muallaf)

FORUM AGAMA BICARA HIDAYAH

Bual Bicara Ramadhan bertempat di Surau Universiti Malaysia Perlis(UniMAP)

BUAL BICARA RAMADHAN

Perlis Prayer Times

Perlis - MALAYSIA

الخميس 19 المحرّم 1441
Thursday Muharram 19 1441
Wednesday September 18 2019
Subuh 6:00 am
Syuruk 7:09 am
Zohor 1:13 pm
Asar 4:22 pm
Maghrib 7:17 pm
Isya 8:22 pm

Reflection

Media Sosial

Program ini mendapat sokongan yang baik di akhirnya. Rata-rata ibubapa amat berpuas hati dan memohon agar Pusat Islam dapat menjayakan sekali lagi program seperAti ini pada musim-musim cuti sekolah yang akan datang.

Berkata pengarah program tersebut Ustaz Nasrul Che Ali. "Ini adalah pengalaman saya yang pertama setelah saya masuk berkhidmat di Pusat Islam UniMAP. Alhamdulillah semau sahabat-sahabat staf dapat membantu dan memberikan yang terbaik sepanjang program berlangsung".

Majlis ini turut di rasmikan oleh Pegawai Hal Ehwal Islam Ustaz Muhammad Adib Haji Hassan dan turut menyampaikan sijil penghargaan kepada semua peserta. Beliau berkata " Syukur segalanya menjadi kenyataan tahun ini dapat juga dilaksanakan program ini yang sudah tertangguh sejak 2 tahun yang lepas. Beliau yang hadir sebagai pengganti Ustaz Hassan iaitu Pengarah Pusat Islam yang berada di Kuala Lumpur pada ketika ini menghadiri Multaqa Alumni Al Azhar. Walaubagaimana pun kami di Pusat Islam menerima segala reaksi positif dari kalangan keluarga peserta. Saya juga turut menghantar anak saya ke kem ini"

Program ini mendapat kerjasama dari Pejabat Penolong Naib Canselor ( Komunikasi dan Korporat UniMAP ). Dan kita yakin pada masa akan datang kita akan mencari sponsor untuk lebih menjayakan program sedemikian.

 

 

Photo Galeri : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.910972259023665.1073741827.308995415888022&type=3